Ennen kuin alan kirjoittaa elämästäni haluan selventää, mitä tarkoittaa, että on uskossa tai on antanut elämänsä Jeesukselle.

Kuvitellaan, että saat uuden naapurin. Ilahdut siitä ja nähdessäsi häntä toivotat hänet tervetulleeksi naapurustoon. Uusi naapuri ei kuitenkaan noteeraa sinua millään lailla. Olet hänelle ystävällinen ja tervehdit joka kerta nähdessäsi häntä, mutta vastaanotto on aina sama. Et saa mitään kontaktia naapuriisi. Tilanne jatkuu monta vuotta, sinä tervehdit, hän ei. Vain niissä tilanteissa kun naapurisi tarvitsee apua pääset auttamaan häntä, ilman kiitosta. Avunannon jälkeen naapuri ei jälleen noteeraa sinua mitenkään. Eräänä päivänä saat ostettua säästämilläsi rahoilla uuden auton, eikä mene kauaakaan kun kyseinen naapuri on ovellasi pyytämässä autoa lainaan...

Usein suhteemme Jumalaan on samanlainen kuin tarinan naapurilla. Tarvitsemme Jumalaa korkeintaan silloin kun on hätä, tai todella tarvitsemme esim. työpaikan tai jonkun muun asian elämäämme. Muuten Jumalalla ei ole mitään merkitystä elämässämme.

Tämän kaltainen asenne ja välinpitämättömyys ovat myös syntiä. Syntiä tehdäkseen ei tarvitse tehdä isoja talousrikoksia tai henkirikoksia. Tutkaillaanpa mitä Raamattu puhuu synnistä.

"Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta" (Room. 3:23)

" Ei ole yhtäkään vanhurskasta, ei yhtäkään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa. Kaikki ovat luopuneet ja käyneet kelvottomiksi" (Room. 3:10-12)

Entäpä miten Jumala suhtautuu tarinan naapurin kaltaiseen käytökseen?

Kerron asian jälleen tarinan muodossa:

Lähdetään vuosisatoja taakse päin aikaan, jolloin tsaari hallitsi venäjällä. Tarina perustuu tositapahtumiin. Eräs pelätty sotapäällikkö oli asettunut tsaarin valtaa vastaan ja sillä hetkellä tilanne oli kärjistynyt siihen pisteeseen, että tsaarin joukot olivat saartaneet sotapäälikön joukkoineen maaseudulle. Sotapäällikön joukko oli suuri ja myös sotilaiden perheet olivat saarroksissa. Ruokaa oli vähän ja sitä piti säännöstellä. Sotapäällikölle kuitenkin kerrottiin, että joku varasti ruokaa varastoista. Oikeudenmukaisena johtajana sotapäällikkö määräsi varkaalle rangaistuksen, joka oli ruoskinta. Siihen aikaan ruoskinta merkitsi lähes hengen lähtöä. Seuraavana päivänä sotapäällikön alainen tuli kertomaan hyvät sekä huonot uutiset: varas oli löytynyt, mutta valitettavasti oli selvinnyt, että varas oli sotapäällikön oma äiti. Äiti oli sotapäällikölle äärimmäisen rakas, mutta rangaistus oli jo asetettu. Sotapäällikkö tiesi, ettei heiveröinen äiti kestäisi rangaistusta vaan kuolisi siihen. Tuli seuraava päivä. Joukot olivat kokoontuneet katselemaan. Äiti oli sidottu paaluun ja ruoskinnan oli määrä alkaa. Ennen ensimmäistä iskua sotapäällikkö huutaa "seis"! Kansa kohahtaa. Sotapäällikkö riisuu omat varusteensa, vapauttaa äitinsä, paljastaa selkänsä ja asettuu äitinsä tilalle.

Tarina kuvastaa sitä kuinka paljon Jumala meitä rakastaa, mutta myös sitä, että hän on oikeudenmukainen. Rangaistus synnistä on oltava. Jumala haluaa olla yhteydessä meihin, mutta Jumala ei voi katsoa syntiä läpi sormien.

Raamatussa asia kerrotaan mm. näissä kohdissa:

"Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus" (1. Joh 4:8) 

"Hän on armollinen tuhansille ja antaa anteeksi pahat teot, rikkomukset ja synnit, mutta ei jätä syyllistä rankaisematta. Lapset ja lasten lapset aina kolmanteen ja neljänteen polveen saakka hän panee vastaamaan isiensä pahoista teoista." (2.Moos 34:7)

Kuinka kukaan siis voi päästä taivaaseen, jos kaikki ovat syntisiä ja kelpaamattomia Jumalalle?

Jumala ratkaisi asian Jeesuksessa. Jeesus tuli maailmaan sovittamaan meidän, sinun ja minun synnit.

Asia Raamatussa:

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Joh. 3:16)

Luettuaan tämän lauseen moni suomalainen ajattelee, että no - silloinhan kaikki pääseen taivaaseen ja jatkaa elämää samalla tavalla kuin ensimmäisen tarinan naapuri. Asia ei kuitenkaan ole niin. Jatketaan vielä hieman.

Mikäli olet hyvä kalastamaan tai nautit ottaa aurinkoa veneestä käsin niin tämä tarina kuvastaa sitä hetkeä, kun lähdet onnellisena merelle. Aurinko paistaa ja kaikki on hyvin. Jonkun ajan kuluttua tuuli voimistuu ja pilviä alkaa kertyä taivaalle. Myrsky nousee nopeasti, etkä ehdi päästä rantaan kun veneesi alkaa hajota. Joudut veden varaan ja takerrut viimeisillä voimillasi veneestä irronneeseen laudankappaleeseen. Juuri kun ajattelet, ettet selviä tilanteesta, näet pelastusveneen. Se ehtii paikalle viime hetkessä. Laivasta tarjotaan sinulle kättä. Tartutko siihen kiinni?

Usko ei ole ainoastaan tietoa Jumalan ja Jeesuksen olemassaolosta. Usko on sitä, että palataksemme tarinaan tartumme pelastusveneestä ojennettuun käteen kiinni. Käsi on Jeesuksen. Laudankappale jonka varassa roikut vedessä on ne omat teot joiden varassa olet ehkä aiemmin uskonut pääseväsi taivaaseen. Ratkaisu on sinun. Kuten ymmärrät, tietoisuus Jeesuksen olemassa olosta ei sinua meressä pelasta. Hukkuminen on väistämätöntä ellet tartu Jeesuksen kädestä kiinni. Päästyäsi kannelle huomaat antaneesi koko elämäsi hänelle. Jeesus ohjaa sitä laivaa johon nousit. Silloin et ole enää myrskynkään keskellä yksin, vaan Jumalan rakkauden ympäröimä. <3

Raamatussa tästä kerrotaan näin:

"Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse isän luo muutoin kun minun kauttani" (Jeesuksen sanat Joh. 14:6)

Se tarkoittaa, että ymmärrät kuka Jeesus on ja mitä hän teki puolestasi, hyväksyt hänet omaksi Herraksesi ja Pelastajaksesi ja luotat yksin häneen uuden elämän saamiseksi.

"Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja" (Ef. 2:8)

Ainoa kysymys enää on:

Haluaisitko aloittaa tällaisen suhteen Jeesuksen kanssa?

Jos vastasit kyllä:

1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä Jumalaa vastaan, käänny pois synneistäsi ja ota vastaan hänen anteeksiantonsa

2. Usko, että vain Jeesus voi pelastaa, että hän kuoli ja nousi kuolleista

3. Sitoudu seuraamaan häntä elämäsi Herrana ja Pelastajana.

Oikeassa laidassa oleva rukous voi auttaa sinua rukoilemaan. Onnittelut valinnastasi! 

Tätä siis tarkoittaa se, että on uskossa ja kaikki se rauha, rakkaus, ilo ja kaikki se mitä Jumala on omalle lapselleen alkaa tästä!! Ja se on mahtavampaa kuin mikään muu tässä maailmassa!! 

Mikäli teit tämän päätöksen lukiessasi tätä, otathan yhteyttä minuun! <3 <3